Selský bůček

Bůček trošku jinak. Pečené plátky bůčku na cibuli, česneku a koření.


3.279x
45 min

Postup přípravy

Bůček zbavíme kostí, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Cibuli očistíme a nasekáme nahrubo. Troubu předehřejeme.

V pekáčku si na plameni rozpálíme sádlo a zpěníme na něm cibuli. Pak vložíme plátky bůčku a z obou stran je osmažíme. Maso osolíme, okořeníme a nepatrně podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Bůček vložíme do trouby a upečeme dočervena.

Během pečení si oloupeme a utřeme česnek. Ten přidáme k masu jen krátce před dopečením.Šťávu nezahušťujeme.

Selský bůček servírujeme nejlépe s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím. Nezapomeneme přelít vypečenou šťávou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Selský bůček

Zpět na recept