Selský bůček

Bůček trošku jinak. Pečené plátky bůčku na cibuli, česneku a koření.


3.279x
45 min

Postup přípravy

Bůček zbavíme kostí, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Cibuli očistíme a nasekáme nahrubo. Troubu předehřejeme.

V pekáčku si na plameni rozpálíme sádlo a zpěníme na něm cibuli. Pak vložíme plátky bůčku a z obou stran je osmažíme. Maso osolíme, okořeníme a nepatrně podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Bůček vložíme do trouby a upečeme dočervena.

Během pečení si oloupeme a utřeme česnek. Ten přidáme k masu jen krátce před dopečením.Šťávu nezahušťujeme.

Selský bůček servírujeme nejlépe s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím. Nezapomeneme přelít vypečenou šťávou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Selský bůček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.