Selský bůček

Bůček trošku jinak. Pečené plátky bůčku na cibuli, česneku a koření.


3.279x
45 min

Postup přípravy

Bůček zbavíme kostí, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Cibuli očistíme a nasekáme nahrubo. Troubu předehřejeme. V pekáčku si na plameni rozpálíme sádlo a zpěníme na něm cibuli. Pak vložíme plátky bůčku a z obou stran je osmažíme. Maso osolíme, okořeníme a nepatrně podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Bůček vložíme do trouby a upečeme dočervena. Během pečení si oloupeme a utřeme česnek. Ten přidáme k masu jen krátce před dopečením.Šťávu nezahušťujeme. Selský bůček servírujeme nejlépe s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím. Nezapomeneme přelít vypečenou šťávou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Selský bůček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena