Selské vepřo zelo

Maso se zelím z jednoho hrnce, zdobíme opečeným párkem a podáváme s chlebem.


5.03x
75 min

Ingredience

3 lžícesádlo
1 hlávkazelí
4 kspárky
1 lžícehladká mouka
voda na podlití
500 gvepřová pečeně
2-3 kscibule (střední)
tuk na osmahnutí

podle chuti

sůl
kmín
vegeta
pepř
pálivá paprika

Postup přípravy

Na sádle osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, osmahneme, posolíme, okořeníme pálivou paprikou a kmínem. Podlijeme trochou vody přiklopíme pokličkou a dusíme.

Zatím si pokrájíme hlávkové zelí na proužky. Do poloměkkého masa dáme pokrájené zelí, poprášíme moukou, dochutíme vegetou a opepříme.

Podle potřeby doplníme malým množstvím vody a zelí i s masem dusíme
doměkka.

Párky, cigárka nebo klobásky překrojíme na poloviny, ozdobně nařízneme a na tuku opečeme.

Hotový pokrm rozdělíme na porce, ozdobíme opečenou uzeninou a podáváme s čerstvým chlebem.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Selské vepřo zelo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká