Selská omeleta se slaninou

Sytá omeleta s brambory, slaninou a jarní cibulkou. Recept není nijak těžký na přípravu a pochutná si celá rodina.


2.65x
35 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Poté je scedíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 1 cm tlusté.

Prorostlou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Jarní cibulku očistíme a i s částí natě nakrájíme nadrobno. Pažitku najemno nasekáme.

Připravíme si velkou a hlubokou pánev, na které opečeme slaninu do křupava. Na slaninu položíme brambory, opečeme je pěkně dozlatova a po obou stranách. Přidáme cibuli a chvíli ještě opékáme.

Mezitím si v misce rozkvedláme vejce se smetanou, solí a pepřem. Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.

Našlehaná vajíčka nalijeme na brambory v rovnoměrné vrstvě a při mírné teplotě necháme ztuhnout.

Selskou omeletu se slaninou ozdobíme na pánvi rajčaty, nakrájíme na 4 díly, posypeme čerstvou pažitkou a podáváme. Přidáme oblíbenou studenou omáčku a čerstvý zeleninový salát jako přílohu.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Selská omeleta se slaninou

Zpět na recept