Sekaný vepřový řízek

Recept na sekaný vepřový řízek, který je vhodný také pro diabetiky.


4.113x
45 min
1×

Postup přípravy

Maso opláchneme pod tekoucí studenou vodou, rozkrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku. Petrželku opláchneme a nadrobno nasekáme. Přidáme ji spolu s tlučeným muškátovým květem, solí, žloutkem a strouhanou houskou k mletému masu a důkladně promícháme. Podle potřeby přidáme kávovou lžičku vlažné vody.

Ze směsi utvoříme oválný řízek, který smažíme na rozpuštěném másle po každé straně 4 - 5 minut.

Jako příkrm k sekanému vepřovému řízku podáváme oloupané brambory (uvařené ve slupce) a kyselé okurky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaný vepřový řízek

Zpět na recept