Dvě vejce uvaříme natvrdo. Česnek prolisujeme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, v mléce je namočíme a potom trošku vymačkáme mléko. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.
V míse smícháme mletá masa (hovězí a vepřové), přidáme sůl, mletý pepř, drcený kmín, jedno syrové vejce, strouhanku, mouku, majoránku, prolisovaný česnek, namočené rohlíky, promícháme a dáme asi na půl hodiny odpočnout.
Potom si směs rozdělíme na půl a první půlku vložíme do pekárny, přidáme náplň vařená vejce a sýr, nebo kdo co má rád. Přidáme druhou půlku mletého masa a uhladíme.
Zapneme pekárnu na program pečení. Mně stačila hodina pečení pro dokonalé upečení. Sekanou jsem nechala v pekárně dojít, než pekárna vychladla a nemusela jsem ji znova zapínat. Sekaná z pekárny je nižší, ale velmi dobrá.
Sekanou z domácí pekárny podáváme s bramborovou kaší nebo jen s brambory. Sekaná se dá jíst i na chlebu.