Vaření.czReceptySegedínský guláš ze sójového masa

Segedínský guláš ze sójového masa

Jeden z mých nejoblíbenějších vegetariánských receptů.


4.545x
90 min
3×

Ingredience

1 stroužekčesnek
olej
majoránka
2 kscibule
kmín
70 grajčatový protlak
2 dlkysaná smetana
mletá sladká paprika
500 gkysané zelí
1 kostkazeleninový bujon
100 gsójové kostky

Postup přípravy

Do 7dl vody dáme rozpustit bujon. Uvedeme do varu, přidáme sójové maso a vaříme 30 minut. Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přikryjeme a 10 minut dusíme. Potom přidáme protlak, mletou papriku a opražíme. Přidáme okapané sójové maso, posypeme kmínem, majoránkou, osolíme a základ guláše dusíme 10 minut. Potom přidáme překrájené zelí, podlijeme trochou horké vody a společně dusíme 20 minut. Segedínský guláš ze sójového masa nakonec ochutíme prolisovaným česnekem a zalijeme kysanou smetanou. Segedínský guláš ze sójového masa podáváme tradičně s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedínský guláš ze sójového masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena