Segedínský guláš z římského hrnce

Zkuste tradiční segedín dušený v římském hrnci a zahuštěný strouhanými brambory.


2.9236x
75 min
1×

Postup přípravy

Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Na rozpálené pánvi je zprudka orestujeme bez oleje. Jen aby se maso zatáhlo. Pak je osolíme, přidáme papriku, trochu pepře, zamícháme a odstavíme z ohně.
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.

Zelí i s nálevem smícháme s pálivou paprikou (podle chuti), mletým kmínem, trochou cukru a nastrouhanými brambory. Směs zalijeme trochou vody a přeložíme do římského hrnce. Nahoru přidáme orestované maso a hrnec přikryjeme.

Hrnec vložíme do studené trouby a pečeme zhruba 40 minut. Teplota by měla postupně dosáhnout 200 °C.

Zhruba 10 minut před upečením hrnec odklopíme, přidáme smetanu, zamícháme a v troubě dusíme bez zakrytí hrnce.

Guláš podáváme s houskovým knedlíkem a ozdobený smetanou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedínský guláš z římského hrnce

Zpět na recept