Segedínský guláš z kližky

Recept na klasický segedínský guláš. Já dělám guláš z hovězí kližky, ale kdo má rád, může si ho udělat z bůčku.


3.330x
60 min

Ingredience

1 kscibule
1 kelímeksmetana
2 lžícesádlo
1 kghovězí kližka
1 sklenicekyselé zelí

podle chuti

sůl
majoránka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

podle potřeby

jíška

Postup přípravy

Nakrájíme si nadrobno cibuli a dáme ji zpěnit s trochou sádla. Poté přidáme mletou papriku a necháme ji chvíli restovat, ale ne dlouho, jinak zhořkne.

Maso opereme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostky, které pak přidáme na cibuli s paprikou. Osolíme a necháme chvíli restovat, zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka.

Mezitím si připravíme kyselé zelí, které propláchneme a trochu pokrájíme. Když je maso hotové, přidáme zelí a necháme ho změknout. Poté guláš zahustíme jíškou, okořeníme majoránkou a zjemníme trochou smetany a guláš je hotový.

Segedínský guláš z kližky podáváme s houskovými knedlíky.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedínský guláš z kližky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.