Segedínský guláš v pomalém hrnci

Recept na pomalu vařený vepřový guláš se zelím. Je dost času, aby prolnuly chutě.


4.932x
20 min
1×

Postup přípravy

Vepřovou plec nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Vložíme je do nádoby pomalého hrnce, přidáme sůl, celý pepř, bobkový list, obě papriky, hladkou mouku, najemno nakrájenou cibuli, studený vývar a kysané zelí, které neproplachujeme. Naopak přidáme i vodu ze sáčku. Přidáme i 2 lžíce moučkového cukru pro ty, kdo mají rádi zelí sladší. Vše důkladně promícháme rukou. Je dobré použít latexovou rukavici.

Nádobu přiklopíme a guláš vaříme 8 hodin na stupeň Low nebo 5 hodin na stupeň High. Zhruba hodinu před dohotovením ochutnáme, případně dochutíme a přidáme kysanou smetanu, kterou ve směsi znovu rozmícháme.

Segedínský guláš v pomalém hrnci rozdělíme na talíře a podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Fotíček


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedínský guláš v pomalém hrnci

Zpět na recept