Vaření.czReceptySegedínský guláš v pomalém hrnci

Segedínský guláš v pomalém hrnci

Recept na pomalu vařený vepřový guláš se zelím. Je dost času, aby prolnuly chutě.


4.933x
20 min
2×

Ingredience

2 dlvývar
2 kscibule
3 ksbobkový list
2 lžícehladká mouka
1 kgvepřová plec
2 lžícemletá sladká paprika
350 gkysané zelí
0.5 lžícemletá pálivá paprika

podle chuti

sůl
2 lžičkycukr moučka
250 gkysaná smetana

Postup přípravy

Vepřovou plec nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Vložíme je do nádoby pomalého hrnce, přidáme sůl, celý pepř, bobkový list, obě papriky, hladkou mouku, najemno nakrájenou cibuli, studený vývar a kysané zelí, které neproplachujeme. Naopak přidáme i vodu ze sáčku. Přidáme i 2 lžíce moučkového cukru pro ty, kdo mají rádi zelí sladší. Vše důkladně promícháme rukou. Je dobré použít latexovou rukavici. Nádobu přiklopíme a guláš vaříme 8 hodin na stupeň Low nebo 5 hodin na stupeň High. Zhruba hodinu před dohotovením ochutnáme, případně dochutíme a přidáme kysanou smetanu, kterou ve směsi znovu rozmícháme. Segedínský guláš v pomalém hrnci rozdělíme na talíře a podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Fotíček


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedínský guláš v pomalém hrnci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena