Vaření.czReceptySegedínský guláš se sójou

Segedínský guláš se sójou

Rádi byste ochutnali segedínský guláš a nechcete v něm mnoho masa? Použijte sójové kostky, guláš vám jistě zachutná!


3.1142x
75 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
500 mlmléko
2 kscibule
4 ksbobkový list
4 lžícehladká mouka
300 gkysané zelí
250 gvepřová krkovice
1 balíčeksójové kostky

podle chuti

sůl
kmín
mletá červená paprika
1 kostkahovězí bujón
mletý černý pepř

příloha

houskový knedlík

Postup přípravy

Libovější krkovičku nebo vepřový bůček očistíme a nakrájíme na kostky. Ve vyšším kastrolu si na oleji osmažíme cibuli a přidáme nakrájené maso a dusíme doměkka. V průběhu pečení maso osolíme, přidáme kmín, trochu pepře a česnek. Ve vodě necháme povařit asi 10 minut sójové kostky s kostkou hovězího masoxu a pak je necháme chvíli uležet. Sójové kostky vyjmeme, podle potřeby pokrájíme na menší kousky a přidáme je k opečenému masu. Směs dobře promícháme, přidáme červenou papriku, bobkový list a pokrájené scezené kyselé zelí. Opět zamícháme a maso se zelím prohřejeme. Guláš zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a za stálého míchání přilijeme připravený vývar. Pro zjemnění guláše (podle kyselosti zelí) přidáme také mléko a provaříme. Segedínský guláš se sójou podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Segedínský guláš se sójou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena