Segedínský guláš se sójou

Rádi byste ochutnali segedínský guláš a nechcete v něm mnoho masa? Použijte sójové kostky, guláš vám jistě zachutná!


3.1142x
75 min

Postup přípravy

Libovější krkovičku nebo vepřový bůček očistíme a nakrájíme na kostky. Ve vyšším kastrolu si na oleji osmažíme cibuli a přidáme nakrájené maso a dusíme doměkka. V průběhu pečení maso osolíme, přidáme kmín, trochu pepře a česnek.

Ve vodě necháme povařit asi 10 minut sójové kostky s kostkou hovězího masoxu a pak je necháme chvíli uležet. Sójové kostky vyjmeme, podle potřeby pokrájíme na menší kousky a přidáme je k opečenému masu.

Směs dobře promícháme, přidáme červenou papriku, bobkový list a pokrájené scezené kyselé zelí. Opět zamícháme a maso se zelím prohřejeme. Guláš zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a za stálého míchání přilijeme připravený vývar.

Pro zjemnění guláše (podle kyselosti zelí) přidáme také mléko a provaříme.

Segedínský guláš se sójou podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedínský guláš se sójou

Zpět na recept