Sedmičkový guláš

Dělá se pro sedm lidí ze sedmi druhů potravin. Jednoduchá příprava, kotlík není podmínkou, lze připravovat i v tlakovém hrnci.


4.213x
45 min

Ingredience

200 golej
300 gpaprika
300 gcibule
100 ghladká mouka
300 gčerstvé houby
300 gfazolové lusky
1000 gvepřová plec bez kosti

podle chuti

koření (mletá paprika, kmín, majoránka, pepř, česnek, sůl, zelená petrželka)

Postup přípravy

Dozlatova orestujeme na oleji v kotlíku nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou a ihned zalijeme trochou vody, aby paprika nezhořkla. Přidáme na kostky nakrájenou vepřovou plec, osolíme, opepříme, přidáme kmín, majoránku, česnek a na plátky nakrájené houby, vše zamícháme a dusíme za občasného podlévání vodou do poloměkka. Před dohotovením sedmičkového guláše přidáme na nudličky nakrájené paprikové a fazolové lusky. Ještě dochutíme. Sedmičkový guláš podáváme s tím, co máme po ruce - chlebem, rýží, těstovinami. Dobrý je i s knedlíkem, ale pozor na linii. Každou porci posypeme sekanou zelenou petrželkou.
user-icon

autor Honzik111


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sedmičkový guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena