Vaření.czReceptySchinfina - nepečený smetanový dort

Schinfina - nepečený smetanový dort

Recept na výborný nepečený dezert s borůvkami.


4.04x
30 min

Ingredience

1 balíčekpiškoty
4 kelímkyzakysaná smetana
2 balíčkyskořicový cukr

poleva

0.5 lvoda
2 lžícecukr krupice
1-2 miskymražené borůvky
1 balíčekpudinkový prášek

na ozdobu

ovoce
čokoládová šlehačka

Postup přípravy

Dezert budeme připravovat do dortové formy, nebo jej lze připravit i do obdélníkové dózy či porcelánového pekáčku. Čím větší bude nádoba, tím nižší bude dort. Na dno formy narovnáme piškoty. Skořicový cukr rozdělíme do kelímků s hustou zakysanou smetanou a se smetanou promícháme. Obsah všech kelímků navrstvíme na piškoty. Celý povrch smetany poklademe ještě jednou vrstvou piškotů. Takto připravené dáme do lednice a pustíme se do přípravy borůvkového pudinku. Do necelého půllitru vody nasypeme mražené borůvky, přidáme cukr a přivedeme k varu. Necháme krátce povařit. Ve zbytku studené vody rozkvedláme pudinkový prášek. Rozmíchaný pudink přilijeme k borůvkám a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Uvařený borůvkový pudink nalijeme na připravený a trochu vychlazený smetanový základ. Nemusíme se bát, hustá a již studená smetana se nerozpustí. Ovocný smetanový dort Schinfina vložíme do lednice a necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne. Pokud jsme dezert připravili ráno, stačí vydržet do večera.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Schinfina - nepečený smetanový dort

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Arabská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena