Sázená vejce po Italsku

Sázená vejce jsou vhodná i jako samostatný hlavní chod.


4.25x
30 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
6 ksvejce
1 kscibule
400 grajče
4 lžícehrášek sterilovaný
špetkaoregáno
40 gmáslo na smažení
2 lžíceolej na smažení
150 gžampion

podle potřeby

cukr

podle chuti

sůl, pepř

Postup přípravy

Nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek zpěníme na oleji. Přidáme na plátky nakrájené houby a dusíme je doměkka. Přidáme oloupaná pokrájená rajčata a dusíme do mírného zahoustnutí. Osolíme a můžeme zjemnit cukrem. Krátce povaříme a dochutíme rozemnutým oreganem. Přidáme okapaný hrášek a necháme vše ve směsi prohřát. Zvlášť na másle připravíme sázená vejce (volská oka). Směs zeleniny a hub rozdělíme na talíře a na ni položíme vejce, která mírně osolíme a žloutek maličko opepříme.
user-icon

autor ejmik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sázená vejce po Italsku

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena