Savarin

Recept na moučník s ovocnou polevou. Zdobíme šlehačkou.


3.52x
45 min
Podobné recepty

Postup přípravy

Z polohrubé mouky, droždí, cukru, celého vejce, 2 žloutků, nastrouhané kůry z půlky omytého citronu, špetky soli, másla a mléka zaděláme těsto, dobře jej vypracujeme. Těsto necháme na teplém místě vykynout.

Vykynutým těstem naplníme hodně vymaštěnou formu a zvolna upečeme.

Vychladlý moučník savarin několikrát potřeme sirupem a vrchovatě naplníme směsí libovolného ovoce. Podáváme se šlehačkou.

Sirup (ovocnou polevu) si připravíme z vymačkané pomerančové a citronové šťávy. Přimícháme cukr a sirup svaříme do zhoustnutí. Sirup necháme vychladnout a nakonec zředíme hustší směs rumem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Savarin

Zpět na recept