Sarmále

Maďarské závitky z mletého vepřového a uzeného masa.


3.1200x
0
1×

Postup přípravy

Hlávku kysaného zelí omyjeme a rozloupeme na jednotlivé listy, do kterých budeme balit masovou směs. Rýži propláchneme pod vodou, ale nevaříme. Necháme ji syrovou.

Maso začistíme umeleme, smícháme s rýží, osolíme a opepříme. Tuto směs tedy balíme do listů zelí. Maso může být jakýkoliv druh vepřového,ale vždy v poměru 1:1 s uzeným. Rýže se krásně provaří společně s tím mase a natáhne šťávu z masa i zelí.

Připravené sarmále vaříme asi 2 hodiny v osolené vodě.

Uvařené měkké sarmále podává se s chlebem.
user-icon

autor hajhana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sarmále

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.