Sarajevský salát

Sytý salát jako předkrm k lehkému jídlu.


3.0128x
30 min

Postup přípravy

Brambory důkladně omyjeme, uvaříme doměkka ve slupce, necháme trochu vystydnout, oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm.

Vejce uvaříme natvrdo a oddělíme žloutky od bílků. Ty spolu s okurkami nasekáme najemno, přidáme k bramborám, osolíme, opepříme a lehce promícháme. Vaječné žloutky utřeme s citronovou šťávou a spojíme se smetanou.

Důkladně promícháme. Touto smetanovou zálivkou přelijeme každou porci.

Zdroj Vaříte rádi?


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sarajevský salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.