Salsa verde - zelená omáčka

Snadný recept na česnekovo-petrželkovou omáčku vhodnou k různým pokrmům s masem i zeleninou.


4.516x
10 min

Postup přípravy

Opranou a vytřepanou petrželku, oloupaný česnek, ančovičky a propláchnuté kapary nasekáme nadrobno půlměsícem. Vejce uvaříme natvrdo a vyjmeme žloutky.

U staršího krajíce chleba odřízneme kůrku a zbytek chleba pokapeme octem. Vařené žloutky promačkáme vidličkou a totéž uděláme i s chlebem navlhčeným octem. Na základ zelené omáčky můžeme použít i mixér.

K rozmačkaným žloutkům a chlebu přidáme petrželkovou směs a při míchání přiléváme olivový olej a salsa verde omáčku nakonec dochutíme. Olivový olej, sůl a jemně mletý pepř přidáváme podle naší chuti.

Salsa verde - zelená omáčka chutná k masu i zelenině.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salsa verde - zelená omáčka

Zpět na recept