Vaření.czReceptySalsa verde - zelená omáčka

Salsa verde - zelená omáčka

Snadný recept na česnekovo-petrželkovou omáčku vhodnou k různým pokrmům s masem i zeleninou.


4.516x
10 min

Ingredience

omáčka

2 stroužkyčesnek
120 gpetrželka
2 ksžloutek
70 gchléb
1 lžícekapary
2 ksančovičky

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

ocet
olivový olej

Postup přípravy

Opranou a vytřepanou petrželku, oloupaný česnek, ančovičky a propláchnuté kapary nasekáme nadrobno půlměsícem. Vejce uvaříme natvrdo a vyjmeme žloutky. U staršího krajíce chleba odřízneme kůrku a zbytek chleba pokapeme octem. Vařené žloutky promačkáme vidličkou a totéž uděláme i s chlebem navlhčeným octem. Na základ zelené omáčky můžeme použít i mixér. K rozmačkaným žloutkům a chlebu přidáme petrželkovou směs a při míchání přiléváme olivový olej a salsa verde omáčku nakonec dochutíme. Olivový olej, sůl a jemně mletý pepř přidáváme podle naší chuti. Salsa verde - zelená omáčka chutná k masu i zelenině.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Salsa verde - zelená omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena