Recept na rychlý a vynikající salát z červené řepy, který vydrží v chladničce až 4 dny.
Hodnocení
4.6
/ 5 (20x)
Doba přípravy
10 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Salát
Cibule1 ks
Tvrdý sýr100 g
Červená řepa1-2 ks
Kysané zelí2-4 lžíce
Podle chuti
Tatarská omáčka2-4 lžíce
Postup přípravy
Jednu větší nebo dvě malé syrové řepy oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
Jemnější střední cibuli a sýr nakrájíme na kostičky.
Kysané zelí pokrájíme na kousky.
Můžeme použít skoro jakýkoliv tvrdý sýr, například je dobrá gouda nebo čedar, ale dělala jsem salát i z mozzarelly nebo balkánského sýra a taky se to dalo.
K řepě, cibuli a sýru přidáme pokrájené kysané zelí, tatarku a zamícháme. Místo sýra můžeme použít zbytky kuřecího masa nebo dobrou šunku. Lze použít půl množství tatarky a půl množství majonézy. Také můžeme přidat papriku nakrájenou na kostičky.
Salát ze syrové červené řepy a kysaného zelí podáváme vychlazený. Je to takový jedlý salát, který zmizne, ani nevíte jak.
Salát zdravý a velmi chutný.Přidala jsem sýr Goudu,bílou papriku a k majonéze ještě asi 3 lžíce jogurtu.Ale na 1 ks červené řepy, se mi zdálo toho kyselého zelí velmi málo a nechutnal mi. Proto jsem přidala určitě jednou tolik zelí a ejhle stal se zázrak. Stále jsem ochutnávala. Už je v lednici a těším se na večeři - bude to vitaminová bomba. Přeji sobě i Vám dobrou chuť.