1 stroužek | česnek | |
sůl | ||
oregano | ||
1 lžíce | olivový olej | |
100 ml | zakysaná smetana | |
mletý bílý pepř | ||
4 listy | ledový salát | |
1 konzerva | sterilovaná zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice) |
Salát opereme, necháme okapat a natrháme jej na menší kousky. Sterilovanou zeleninu otevřeme, scedíme a smícháme se salátovými listy.
Česnek oloupeme a prolisujeme. Zakysanou smetanu smícháme s olivovým olejem, česnekem, oreganem, solí a čerstvě nastrouhaným pepřem. Dresink pořádně vyšleháme metličkou.
Zeleninu vložíme do krabičky nebo misky, zalijeme ji dresinkem a necháme v lednici. Do salátu můžeme přidat oblíbené čerstvé bylinky. Podáváme s celozrnným pečivem nebo jen tak.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena