Studenou vepřovou pečeni si pokrájíme na malé kousky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé dílky. Jedno neloupané jablko zbavené jádřince si odložíme na ozdobu. Salát rozebereme na jednotlivé listy, opláchneme, okapeme a 4 pěkně vypadající listy také odložíme stranou. Zbylý salát nakrájíme na nudličky.
Z citronu si vymačkáme čerstvou šťávu.
V míse promícháme připravené kousky masa, jablek a salátu, vmícháme majonézu, kysanou smetanu, ochutíme solí, citronovou šťávou a dáme do lednice vychladit.
Na talíř rozložíme odložený list salátu, navrstvíme porci vychlazené dobroty, salátu z vepřové pečeně, a ozdobíme čtvrtkou odloženého jablka.
Salát servírujeme s celozrnným pečivem.