Vaření.czReceptySalát z polníčku a rukoly s kuřecími játry

Salát z polníčku a rukoly s kuřecími játry

Salát plný vitamínů připravíme z polníčku, rukoly, žampionů a kuřecích jater. Salát je vhodný i jako lehká večeře.


4.627x
45 min
4×

Ingredience

150 gpolníček
50 grukola
150 gžampiony
300 gkuřecí játra

zálivka

1 lžičkacukr
1 stroužekčesnek
3 lžíceolivový olej
4 lžícecitronová šťáva
1 ksjarní cibulka

podle potřeby

sůl
máslo

na ozdobu

petrželka
rajče

Postup přípravy

Polníček a rukolu lehce omyjeme a necháme oschnout. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, zakápneme citronovou šťávou a rychle orestujeme na lžičce oleje. Necháme vychladnout. Česnek sloupneme a nakrájíme na jemné kostičky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí játra omyjeme, osušíme a opečeme z obou stran na másle. Necháme vychladnout a nakrájíme na proužky. Zálivka: Do misky vložíme pokrájenou cibulku, česnek, přilijeme citronovou šťávu, osolíme a osladíme. Až se cukr rozpustí, přidáme olivový olej a necháme rozležet. V servírovací míse promícháme polníček, rukolu, žampiony a játrové proužky. Salát z polníčku a rukoly s kuřecími játry zalijeme zálivkou, ozdobíme rajčaty, petrželkou a ihned podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Salát z polníčku a rukoly s kuřecími játry

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena