Salát strýce Pepana

Salát z fazolí, pórku a rajčat. S pečivem chutná večeře.


4.36x
30 min

Postup přípravy

Přes noc namočené drobnější fazole uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo, scedíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

Pórek umyjeme, nakrájíme na kolečka, rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky. S fazolkou smícháme všechno v misce, osolíme a opepříme, zakápneme citronem, přidáme majonézu a necháme odležet.

Potom dáme hromádku salátu na talíř, obložíme uzeninou, čtvrtkami vajec natvrdo, ředkvičkami a posypeme pokrájenou pažitkou. Salát strýce Pepana podáváme s houskou.

Pro vegetariány místo salámu použijeme plátkový sýr.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát strýce Pepana

Zpět na recept