Studený předkrm, ale také lehká večeře. Vegetariani si změní šunku za sojové maso.
2 g | sůl |
200 g | šunka |
400 g | rajčata |
20 g | hořčice plnotučná |
50 g | olivový olej |
1 g | mletý bílý pepř |
30 g | citronová šťáva |
1 ks | hlávkový salát |
200 g | sterilovaná kukuřice |
200 g | sýr ementál |
125 g | zakysaná smetana 12% |
Umyté listy salátu natrhám na menší kousky, vložíme do sklenic. Rajčata spaříme a oloupeme, vybereme tekutou dužinu s jadérky. Šunku a rajčata krájíme na malé kostičky, sýr na nudličky. Kukuřici scedíme a necháme okapat.
Připravíme si dresink. Citronovou šťávu, olej, smetanu, hořčici smícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
Vše smícháme ve větší míse, pak vložíme do skleniček a zalijeme smetanovým dresinkem. Zdobíme vějířkem citronu a petrželovou natí.
Salát podáváme ve sklenici nebo na dezertním talíři.
autor admin_vareni
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.