2 g | sůl | |
200 g | šunka | |
400 g | rajčata | |
20 g | hořčice plnotučná | |
50 g | olivový olej | |
1 g | mletý bílý pepř | |
30 g | citronová šťáva | |
1 ks | hlávkový salát | |
200 g | kukuřice sterilovaná | |
200 g | ementál | |
125 g | zakysaná smetana 12% |
Umyté listy salátu natrhám na menší kousky, vložíme do sklenic. Rajčata spaříme a oloupeme, vybereme tekutou dužinu s jadérky. Šunku a rajčata krájíme na malé kostičky, sýr na nudličky. Kukuřici scedíme a necháme okapat.
Připravíme si dresink. Citronovou šťávu, olej, smetanu, hořčici smícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
Vše smícháme ve větší míse, pak vložíme do skleniček a zalijeme smetanovým dresinkem. Zdobíme vějířkem citronu a petrželovou natí.
Salát podáváme ve sklenici nebo na dezertním talíři.
Autor:tono2
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena