Salát šéfkuchaře

Studený předkrm, ale také lehká večeře. Vegetariani si změní šunku za sojové maso.


3.0270x
15 min

Ingredience

2 gsůl
200 gšunka
400 grajčata
20 ghořčice plnotučná
50 golivový olej
1 gmletý bílý pepř
30 gcitronová šťáva
1 kshlávkový salát
200 gsterilovaná kukuřice
200 gsýr ementál
125 gzakysaná smetana 12%

Postup přípravy

Umyté listy salátu natrhám na menší kousky, vložíme do sklenic. Rajčata spaříme a oloupeme, vybereme tekutou dužinu s jadérky. Šunku a rajčata krájíme na malé kostičky, sýr na nudličky. Kukuřici scedíme a necháme okapat.



Připravíme si dresink. Citronovou šťávu, olej, smetanu, hořčici smícháme a podle chuti osolíme a opepříme.



Vše smícháme ve větší míse, pak vložíme do skleniček a zalijeme smetanovým dresinkem. Zdobíme vějířkem citronu a petrželovou natí.



Salát podáváme ve sklenici nebo na dezertním talíři.

user-icon

autor tono2


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát šéfkuchaře

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena