Salát s tuňákem, vejci a černými olivami

Lehký zeleninový salát přelitý chuťově výraznou zálivkou a nakonec ozdobený tuňákem, vejci a černými olivami. Osvědčený recept na zdravý oběd, nebo večeři.


4.735x
30 min
3×

Postup přípravy

Omytý salát osušíme v čisté utěrce a natrháme ho nebo nakrájíme na menší kousky. Pak omyjeme a osušíme rukolu a pokud je potřeba, také nakrájíme na kousky o velikosti sousta.

Avokáda podélně rozřízneme, nožem zbavíme pecky a dužinu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Rajčata omyjeme a překrojíme na poloviny. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na dílky a prozatím odložíme stranou. Tuňáka necháme okapat a zatím připravíme zálivku.

Med prošleháme s hořčicí a postupně přiléváme olej. Přidáme citrónovou šťávu a podle chuti osolíme a opepříme. Všechnu zeleninu zlehka promícháme a zakápneme připravenou zálivkou.

Salát rozdělíme na 4 porce, každou ozdobíme vejci, tuňákem a pokrájenými olivami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát s tuňákem, vejci a černými olivami

Zpět na recept