Z dobře omytého citronu ostrouháme na jemném struhadle kůru, šťávu vymačkáme. Žloutek ušleháme v misce s hořčicí a lžičkou citronové šťávy.
Kovovou metlou nebo elektrickým mixérem vešleháváme po kapkách olivový olej, dokud se neutvoří hustá majonéza. Vmícháme do ní polovinu citronové kůry a 1 lžíci citronové šťávy.
Majonézu osolíme a opepříme, případně přidáme citronovou šťávu. Vmícháme do ní kopr, misku přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní ocasní části humrů a vaříme je 6 minut, dokud krunýř nezčervená. Maso nesmí být průhledné.
Ocasní části humrů necháme vychladnout. Maso vyloupeme a nakrájíme na kousky.
Listy čekanky rozložíme na talíře, navrch upravíme maso z humrů. Na okraj dáme lžici koprové majonézy. Ozdobíme klínky citronu a snítkami kopru a podáváme.
Zdroj: Slovart.cz - středomořská kuchyně
Autor:Vilienka



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena