Salát Jerakot

Velice jednoduchý a přitom výborný a osvěžující salát z Izraele.


5.04x
10 min

Ingredience

1 lžíceolivový olej
1 ksčervená paprika
4 ksjarní cibulka
3 kssalátová okurka
3 ksvelké rajče

podle chuti

bazalka
sůl a pepř
citronová šťáva

Postup přípravy

Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Posypeme bazalkou, opepříme, osolíme, zalijeme olejem a pokapeme šťávou z citrónu. Vše důkladně promícháme a můžeme podávat. Poznámky autora: 1) Izraelci často kombinují několik barev paprik - dává to salátu zajímavou pestrost barev 2) Salát se sice nazývá Jerakot (hebrejsky "zelenina"), nicméně je poměrně populární kombinovat ho se sýrem nebo s tuňákem. 3) Občas se do salátu Jerakot přidává i máta.
user-icon

autor Namer


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát Jerakot

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Židovská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena