Šalamoun

Jednoduchý a rychlý koláč na plech, který vydrží dlouho vláčný.


4.526x
60 min
6×

Ingredience

kokos na vysypání

těsto

4 ksvejce
1 kostkamáslo
rum
2 lžícekakao
1 hrnekvoda
2 hrnkycukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
2 hrnkypolohrubá mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

Postup přípravy

Jako odměrku použijeme hrnek o objemu 250 ml.

Vodu s cukrem, kakaem a máslem nebo herou zahříváme, až se spojí, ale nesmí vřít. Asi čtvrtinu odlijeme a dolijeme rumem podle chuti. Směs bude sloužit jako poleva.

Do zbylé řídké směsi přidáme vanilkový cukr, vejce, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a rumem podle chuti. Hmotu řádně promícháme, nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Šalamouna pečeme v mírně předehřáté troubě při 160 - 170 °C asi 20 - 30 minut.

Upečený koláč ihned po vyjmutí z trouby polijeme polevou. Ta se vpije a pak hustě posypeme kokosem nebo strouhanými ořechy. Moučník šalamoun necháme uležet, nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor mamča1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šalamoun

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká