Šafránová polévka

Nezvykle chuťově výrazná polévka.


4.712x
45 min

Ingredience

150 gbrambory
1 sklenicecibule
2 lžícesmetana
200 gpórek
1 lžičkašafrán
1 lžícecitrónová šťáva
2 lžičkybílé víno
1 lžíceolivový olej
1 lžícemletý kmín
1 lčirý vývar

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Velkou cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme větší špalíčky. Brambory na kostičky. V hrnci orestujeme cibuli a pórek na olivovém oleji. Přidáme brambory, šafrán, kmín, vývar a vaříme, dokud se brambory nerozvaří. Polévku rozmixujeme, přidáme citronovou šťávu, smetanu a osolíme. Pokud je polévka příliš řídká, přidáme olivový olej. Šafránovou polévku podáváme nejlépe teplou. Tato polévka je zlepšenou verzí bramborové polévky s pórkem. Šmrnc získá přidáním krevet nebo humřím masem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šafránová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena