Sadařova játra

Nápaditě připravená játra s jablky a cibulí.


3.1133x
35 min
1×

Postup přípravy

Játra opláchneme, odblaníme, zbavíme šlach a nakrájíme na plátky. Ty pak obalíme v mouce přebytečnou mouku setřepeme a játra necháme chvíli zaschnout.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a naporcujeme na 8 stejných plátků.

Na pánvi rozpustíme polovinu másla a opečeme na něm z obou stran plátky jablek. V tomtéž másle osmahneme s jablky cibuli a směs uchováme teplou.

Ve zbylém másle na jiné pánvi opékáme plátky jater z obou stran po dobu asi 3 až 4 minut. Po opečení játra osolíme, opepříme.

Sadařova játra rozložíme na talíře a na ně naaranžujeme jablka s cibulí. Sadařova játra ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sadařova játra

Zpět na recept