Sachrův dort

Recept na klasický rakouský zákusek.


4.317x
75 min
9×

Ingredience

6 ksvejce
150 gmáslo
30 gkakao
150 gčokoláda na vaření
150 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
150 ghladká mouka
1 lžičkakypřící prášek
1 sklenicemeruňkový džem

na ozdobu

čokoládová poleva

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Čokoládu na vaření ve vodní lázni rozehřejeme. Ve šlehači ušleháme 150 g změklého másla s 150 g cukru moučka. Přidáme vanilkový cukr a postupně zašleháme 2 celá vejce a 4 žloutky. Potom přidáme rozpuštěnou čokoládu - lehce vychladlou. Ušleháme sníh ze 4 bílků a smícháme si mouku s práškem do pečiva a kakaem. Potom postupně do ušlehaného krému zamícháme střídavě směs mouky a sníh. Dobře promícháme. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 26 cm, kterou předem vymažeme a vysypeme kokosem, ořechy či jen strouhankou. Těsto pečeme při 170 °C asi 40 - 45 minut. Upečený korpus na dort necháme vychladnout. Vychladlý korpus vyklopíme, rozřízneme, potřeme meruňkovým džemem. Džemem potřeme i vršek dortu. Celý sachrův dort natřeme čokoládovou polevou. Sachrův dort dáme vychladit do druhého dne a potom krájíme nožem, namočeným v horké vodě, aby čokoláda nepraskala. Je možné upéct jej také na plechu, potřít pařížskou šlehačkou a přelít čokoládovou polevou.
user-icon

autor Džikoku


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sachrův dort

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Rakouská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena