Sachrův dort jinak

Zkoušeli jste někdy pravý Sachrův dort? Že ne, ale chtěli byste? Tohle sice není originální recept ale taky stojí za to.


3.0205x
60 min

Postup přípravy

Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém strouhadle. Přidáme cukr, krupici kakao a 4 žloutky. Vše promícháme. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej vmícháme do těsta.



Formičky na dortíčky pořádně vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Připravené formičky naplníme těstem a pečeme při mírné teplotě ( kolem 170°C)



Po vychladnutí dortíky rozkrojíme namažeme marmeládou, přelijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout ( kolem teploty 15 - 17 °C).



Vychladlý moučník se ztuhlou čokoládou podáváme ozdobený šlehačkou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sachrův dort jinak

Zpět na recept