Sacherův dort

Světoznámý čokoládový dort.


3.939x
60 min
1×

Postup přípravy

Z mouky, cukru, másla, žloutků a rozpuštěné čokolády vymícháme těsto, do kterého jemně vmícháme sních z bílků. Směs vylejeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy. Pečeme 30 minut při 200 - 250°C. Po vychladnutí dort rozřízneme podélně na 3 díly. Jednu stranu dvou dílů natřeme džemem a uložíme zpět na sebe. Nakonec celý dort potřeme čokoládovou polevou, necháme v chladu ztuhnout a dozdobíme šlehačkou.
user-icon

autor kimlo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sacherův dort

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Rakouská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena