Sacher dort

Téměř originální recept na nejoblíbenější rakouský dort.


3.2240x
90 min
1×

Ingredience

máslo na vymazání
strouhanka (piškotové drobečky)

těsto

sůl
4 ksvejce
125 gmáslo
50 gmouka
1 lžíceprášek do pečiva
150 ghořká čokoláda
50 gškrobová moučka
0.5 ksvanilkový lusk
50 gmandle (mleté)

náplň

200 gmeruňková marmeláda

poleva

200 gjemná hořká poleva (nebo čokoládaú

Postup přípravy

Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu s máslem. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a ušleháme je do pěny. Bílky lehce osolíme a ušleháme je v pevný tuhý sníh. Mouku promícháme s práškem do pečiva a škrobovou moučkou a prosejeme do mísy. Vanilkový lusk rozpůlíme a nožem z něj vyškrábeme dřeň. Tu spolu s mandlemi přidáme k mouce a promícháme.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Do čokoládové hmoty pomalu vmícháme mouku a potom i sníh. Formu na dort vymažeme máslem a vysypeme piškotovými drobečky nebo strouhankou. Pak formu naplníme těstem a pečeme na horní příčce trouby asi 45 minut. Pak troubu vypneme a dort necháme 15 minut dojít ve vypnuté troubě. Vychlazený dort rozpůlíme.

Za stálého míchání rozehřejeme marmeládu, propasírujeme ji sítem a namažeme jí dort. Obě půlky spojíme. Rozpustíme polevu, rozetřeme ji na dort a dort necháme při teplotě kolem 14 °C ztuhnout.

Dort servírujeme vychlazený. Je vhodný k odpolední kávě.

Foto: Profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sacher dort

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Rakouská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena