Sacher dort

Téměř originální recept na nejoblíbenější rakouský dort.


3.2240x
90 min
1×

Postup přípravy

Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu s máslem. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a ušleháme je do pěny. Bílky lehce osolíme a ušleháme je v pevný tuhý sníh. Mouku promícháme s práškem do pečiva a škrobovou moučkou a prosejeme do mísy. Vanilkový lusk rozpůlíme a nožem z něj vyškrábeme dřeň. Tu spolu s mandlemi přidáme k mouce a promícháme.



Troubu předehřejeme na 180 °C. Do čokoládové hmoty pomalu vmícháme mouku a potom i sníh. Formu na dort vymažeme máslem a vysypeme piškotovými drobečky nebo strouhankou. Pak formu naplníme těstem a pečeme na horní příčce trouby asi 45 minut. Pak troubu vypneme a dort necháme 15 minut dojít ve vypnuté troubě. Vychlazený dort rozpůlíme.



Za stálého míchání rozehřejeme marmeládu, propasírujeme ji sítem a namažeme jí dort. Obě půlky spojíme. Rozpustíme polevu, rozetřeme ji na dort a dort necháme při teplotě kolem 14 °C ztuhnout.



Dort servírujeme vychlazený. Je vhodný k odpolední kávě.



Foto: Profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sacher dort

Zpět na recept