Vaření.czReceptyRýžový salát s krůtím masem

Rýžový salát s krůtím masem

Rýžové saláty chutnají v kterémkoli ročním období a nejsou náročné na přípravu. Jejich chuť více vynikne, podáváme-li je teplé.


2.879x
45 min

Ingredience

sůl
120 ghlíva ústřičná
0.5 hrnkupistácie
1 lžíceocet balsamico
4 hrnkykuřecí vývar
0.5 hrnkudlouhozrnná rýže
mletý černý pepř
230 gkrůtí prsa
0.5 hrnkudivoká rýže
2 hrnkycukrový hrášek
2 lžícekukuřičný olej
2 lžícesekaný koriandr
1 lžícesekaná česneková pažitka

na ozdobu

pažitka

Postup přípravy

Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na nudličky. Pistácie posekáme najemno. Hlívu natrháme na kousky. Z kuřecího vývaru odebereme a odložíme 3 lžíce, zbývající vývar přivedeme k varu. Přidáme rýži a vaříme ji 30 minut doměkka. Zbývající tekutinu slijeme a rýži necháme mírně vychladnout. Zatím rozehřejeme ve woku nebo pánvi 1 lžíci oleje opékáme maso na středně silném ohni za stálého obracení 3 - 4 minuty. Maso odložíme a ve woku krátce (zhruba minutu) opečeme lusky cukrového hrášku a hlívu. Přilijeme odložený vývar, přivedeme k varu, zmírníme oheň, wok nebo pánev přikryjeme pokličkou a hrášek s houbami 3 - 4 minuty dusím. Směs dáme na mísu a necháme mírně vychladnout. Rýži, maso, hrášek, hlívu ústřičnou, pistácie, koriandr a pažitku důkladně promícháme, osolíme, opepříme, pokapeme zbývajícím olejem a octem a ozdobíme pažitkou. Rýžový salát s krůtím masem podáváme teplý. Recept je na 4 porce. Zdroj: Nízkotučné pokrmy, edice 100 nejlepších receptů
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rýžový salát s krůtím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena