Rýžovo-zeleninový salát

I salát může dobře zasytit, stačí zeleninu doplnit rýží a pro dobré trávení dodat pár bylinek.


4.25x
35 min

Ingredience

3-4 špetkysůl
5 ksrajče
1 lžičkabazalka
1 lžičkakari
3 špetkylibeček
1 ksvelká cibule
1.5 lžícesójová omáčka
1-2 špetkymletý kmín
0.5 kssalátová okurka
5-6 ksbílá paprika
1 balíčekolivy s paprikovou pastou
1.5 hrnečkudivoká rýže s parboilled

podle potřeby

olivový olej

podle chuti

mletý černý pepř
citronový pepř
citron nebo limetka

Postup přípravy

Nejdříve uvaříme rýži. Použijeme nejlépe nelepivou parboilled namíchanou s divokou rýží. Několikrát ji propláchneme, dáme do hrnce, osolíme, přidáme kari a zalijeme zhruba dvojnásobným množstvím vody. Rýži uvaříme doměkka a necháme trochu vychladnout. Mezitím si připravíme zeleninu. Rajčata omyjeme, papriky očistíme, okurku a cibuli oloupeme. Rajčata nakrájíme půlkolečka nebo kostky, papriky na kolečka, okurku na podobně velké kousky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmahneme na oleji, aby ztratila štiplavost. Veškerou zeleninu v misce promícháme, přidáme olivy překrájené na půlky, sójovou omáčku, čerstvě namletý citronový pepř, černý pepř, mletý kmín, libeček, bazalku a podle chuti ještě dosolíme. Vmícháme uvařenou rýži, zakápneme trochou oleje a citronové či limetkové šťávy. Pro lepší chuť, když si nehlídáme linii, přidáme místo oleje 2 - 3 lžíce majonézy. Rýžovo-zeleninový salát podáváme jako hlavní chod. Chutná teplý i studený a je výborný na večeři.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžovo-zeleninový salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena