Rýžová směs s kuřecím a hráškem

Recept na směs z dlouhozrnné rýže s kuřecími prsy a hráškem a chutí rajčat, tymiánu a česneku.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Dlouhozrnnou rýži vypereme a ve větším množství vroucí vody uvaříme doměkka. Kuřecí prsa nakrájime na menší kousky, které osolíme a opepříme. Oloupanou šalotku a stroužky česneku nakrájíme nadrobno. Sterilovaný hrášek necháme okapat.

Na oleji necháme zesklovatět cibulku s česnekem a za stálého míchání přidáme kuřecí maso, které opečeme do zrůžovění. Poté přidáme řajčatové pyré, víno a tymián a vše krátce povaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme okapaný hrášek a uvařenou rýži. Směs prohřejeme, podle chuti osolíme, ochutíme nadrobno nasekanou petrželkou a můžeme servírovat.

Rýžovou směs s kuřecím masem a hráškem rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžová směs s kuřecím a hráškem

Zpět na recept