Vaření.czReceptyRýžová lepenice se slepicí

Rýžová lepenice se slepicí

Slepičí maso s rýží vařenou ve vývaru ze slepice.


3.18x
120 min

Ingredience

1 špetkasůl
1 ksslepice
2.5 lslepičí vývar
1 ksstřední cibule
5 kuličekcelý černý pepř
4 balíčkyrýže ve varném sáčku

příloha

10 kskyselá okurka

Postup přípravy

Očištěnou slepici dáme do papiňáku, osolíme, přidáme pár kuliček celého pepře a oloupanou a rozkrojenou cibuli. Doplníme vodou - co dovolí hrnec. Slepici uvaříme, vyndáme a necháme trochu vychladnout. Vývar ze slepice přecedíme přes sítko do většího hrnce a dáme na plotýnku, aby se začal vařit. Přidáme do něj rýži v množství cca 4 varné sáčky (bez sáčků). Pozor, nesmí to být rýže parboiled, protože je potřeba, aby se trochu rozvařila. Rýži necháme vařit. Mezitím obereme maso ze slepice a pokrájíme na menší kousky. Když je maso připravené, vložíme ho do hrnce k rýži. S ubývajícím množstvím vody je potřeba se směsí míchat, aby se nepřipálila. Během vaření stačí jen přisolit a sledovat hustotu díla. Rýžová lepenice se slepicí je hotová, když má maltovou hustotu. Pokud nebude rýže dostatečně měkká a lehce rozvařená, nalijeme k ní trochu horké vody. Rýžovou lepenici se slepicí servírujeme na hluboký talíř a přidáme kyselé okurky. Ač se to nezdá, je to bašta a bez chemie.
user-icon

autor milank

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rýžová lepenice se slepicí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena