Rychtářovo vepřové

Provoněná vepřová kýta se slaninovými výpečky.


5.09x
45 min
8×

Ingredience

0.5 lžičkycukr
15 dkgslanina
3 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
2 lžičkysůl
1 kscibule
0.5 lžičkypepř
3 lžícebílé víno
1 lžícesojová omáčka
0.5 lžičkymletá červená paprika
50 dkgvepřová kýta
1 lžíceworchesterová omáčka

podle potřeby

horká voda na podlití

Postup přípravy

Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme je, po obou stranách nařízneme a lehce potřeme česnekem utřeným se solí.

Ve větší pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, škvarečky vyjmeme a odložíme stranou.

Vložíme připravené plátky masa a osmahneme je. Podlijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním uvedených surovin. Povrch posypeme drobně nakrájenou cibulí a dusíme buď v přikryté pánvi nebo v troubě.

Pokud bude třeba podlijeme trochou horké vody. Ke konci dušení odkryjeme poklici a necháme maso osmahnout.

Při podávání posypeme každou porci rychtářova vepřového masa slaninovými škvarečky. Přílohou mohou být brambory nebo rýže.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychtářovo vepřové

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká