Rychlý sacher dort

Recept na snadné a rychlé sladké pohoštění.


4.760x
60 min
5×

Postup přípravy

Do mísy dáme změklý tuk, cukr, vanilkový cukr, vejce, rozpuštěnou a zchladlou čokoládu, solamyl a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Vyšleháme v hladké těsto.

Těsto rovnoměrně rozlijeme do vymazané formy srnčího hřbetu a pečeme v předehřáté troubě. Pokud chceme péct kulatý dort, tak použijeme dvojitou dávku těsta. Doba pečení je individuální, podle formy a výkonnosti trouby asi 25 - 30 minut.

Upečený a vychladnutý sacher dort vyklopíme a dvakrát rozkrojíme. Všechny tři díly spojíme meruňkovým džemem. Celý dort přetáhneme rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Rychlý sacher dort před servírováním ozdobíme šlehačkou. Nakrájíme jej a můžeme servírovat.
user-icon

autor profikoch


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý sacher dort

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Rakouská