Rychlý rybízový koláč

Rychlá příprava a dobrá chuť v jednom. Všechny lžíce jsou zarovnané.


2.780x
45 min
1×

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosijeme. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.

Změklý tuk napěníme s polovinou cukru, postupně přidáváme žloutky a našleháme do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme zbylý cukr, znovu našleháme a lehounce vmícháme do žloutkové pěny společně s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva.

Hotové těsto nalijeme do připravené koláčové formy a poklademe rybízem. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi půl hodiny.

Před podáváním sypeme moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý rybízový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.