Rychlý rybízový koláč

Rychlá příprava a dobrá chuť v jednom. Všechny lžíce jsou zarovnané.


2.780x
45 min
1×

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosijeme. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.

Změklý tuk napěníme s polovinou cukru, postupně přidáváme žloutky a našleháme do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme zbylý cukr, znovu našleháme a lehounce vmícháme do žloutkové pěny společně s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva.

Hotové těsto nalijeme do připravené koláčové formy a poklademe rybízem. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi půl hodiny.

Před podáváním sypeme moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý rybízový koláč

Zpět na recept