Rychlý jahodový zákusek

Osvědčený recept naší rodiny.


4.569x
45 min
14×

Ingredience

6 ksvejce
čerstvé jahody

těsto

6 lžiccukr
6 lžicolej
0.5 balíčkuprášek do pečiva
3 lžícehladká mouka
3 lžícepolohrubá mouka

podle potřeby

hrubá mouka na vysypání
sádlo na vymazání

na potření

jahodový džem

na ozdobu

2 ksčervené dortové želé

Postup přípravy

Žloutky, cukr a olej vyšleháme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme na 170 °C 8 minut horkovzduchem. Pokud horkovzduch nemáme, pečeme dle zkušeností se svou troubou.

Upečený a vychladlý korpus potřeme jahodovým džemem. Celou plochu korpusu poklademe hustě půlkami jahod (řeznou stranou dolů).

Podle návodu na sáčku uvaříme želatinu a nalijeme ji od prostředka na jahody. Jahodový zákusek dáme do lednice alespoň na 25 minut ztuhnout.

Při podávání lze rychlý jahodový zákusek dochutit šlehačkou.
user-icon

autor Verýsek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý jahodový zákusek

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.