Vaření.czReceptyRychlý hruškový moučník

Rychlý hruškový moučník

Moučník je rychlý a dobrý ke kávě. Můžeme použít různé ovoce.


4.514x
60 min

Ingredience

drobenka

cukr
tuk
polohrubá mouka

těsto

2 ksvejce
250 mlmléko
100 gtuk
200 gcukr moučka
350 ghladká mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

na ozdobu

cukr moučka

náplň

ovoce

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Smícháme mouku, moučkový cukr, tuk, vejce, kypřící prášek do pečiva a mléko. Vypracujeme těsto, které rozválíme a dáme na vymazaný plech. Ovoce (jahody, jablka, hrušky, atd.) omyjeme, zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky. Těsto rovnoměrně poklademe ovocem. Drobenku si připravíme z trochy tuku, cukru a mouky. Těsto s ovocem jí posypeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C. Upečený hruškový koláč pocukrujeme cukrem, necháme vychladnout a nakrájený na řezy podáváme ke kávě.
user-icon

autor Lidu

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlý hruškový moučník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena