Rychlý hruškový moučník

Moučník je rychlý a dobrý ke kávě. Můžeme použít různé ovoce.


4.514x
60 min

Postup přípravy

Smícháme mouku, moučkový cukr, tuk, vejce, kypřící prášek do pečiva a mléko. Vypracujeme těsto, které rozválíme a dáme na vymazaný plech.

Ovoce (jahody, jablka, hrušky, atd.) omyjeme, zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky. Těsto rovnoměrně poklademe ovocem.

Drobenku si připravíme z trochy tuku, cukru a mouky. Těsto s ovocem jí posypeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C.

Upečený hruškový koláč pocukrujeme cukrem, necháme vychladnout a nakrájený na řezy podáváme ke kávě.
user-icon

autor Lidu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý hruškový moučník

Zpět na recept