Rychlý hrníčkový koláč

Dávný recept po babičce jsem oživila a množství uzpůsobila na dnešní větší plechy. Koláč je fantastický v létě z čerstvého ovoce i v zimě z kompotu.


4.545x
60 min
2×

Ingredience

těsto

0.75 hrnkuolej
1 špetkasůl
2 ksvejce
1.5 hrnkumléko
1 balíčekprášek do pečiva
1.5 hrnkucukr krystal
1 balíčekvanilkový cukr
3 hrnkypolohrubá mouka

drobenka

2 lžícemáslo
2 lžícecukr krystal
1 hrnekhrubá mouka

podle chuti

1-2 miskyovoce

na obalení

3 lžícecukr krystal

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Polohrubou nebo i hrubou mouku spolu s práškem do pečiva prosejeme do mísy. Přidáme cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Suroviny smícháme nasucho. Do sypké směsi přidáme olej, mléko a vejce. Vypracujeme polotuhé těsto.

Z másla, mouky a cukru připravíme drobenku.

Plech vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme a vysypeme. Na připravený plech rozprostřeme těsto. Připravíme si ovoce. Kompotované necháme okapat. Čerstvé ovoce nakrájíme a obalíme v krystalovém cukru. Ovoce naskládáme nahusto na plech s těstem. Nakonec koláč posypeme drobenkou.

Rychlý hrníčkový koláč pečeme v dobře vyhřáté troubě na nejvyšší stupeň asi 7 minut. Pak teplotu postupně snižujeme, aby se koláč dobře propekl až doprostřed a měl zlatohnědý povrch.

Upečený rychlý hrníčkový sypeme směsí moučkového a vanilkového cukru. Rychlý hrníčkový koláč necháme vychladnout a můžeme podávat.
user-icon

autor KDI


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý hrníčkový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Slovenská