Mouku, sodu, sůl prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozklepneme vejce, přidáme máslo i vodu a vypracujeme těsto, které dáme do chladničky alespoň na 1/2 hodiny odpočinout.
Na pánvi rozehřejeme máslo, orestujeme nakrájenou cibulku a nakonec přidáme pokrájené houby, které za pravidelného míchání asi 10 minut podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a stáhneme z ohně.
Ve větší misce smícháme strouhaný sýr se zakysanou smetanou, vejci a prochladlými houbami.
Těsto rozválíme na tenký plát a vyložíme jím větší kulatou koláčovou formu tak, aby vznikl vyvýšený okraj. Potřeme připravenou houbovou směsí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C asi půl hodiny, aby okraje zezlátly a náplň dokonale ztuhla.