Rychlý čokoládový moučník

Snadný recept na jemný čokoládový moučník k odpolední kávě.


4.421x
35 min

Postup přípravy

Čokoládu nalámeme, rozpustíme s nakrájeným máslem a necháme částečně vychladnout. Doporučuji použít opravdu kvalitní čokoládu. Oddělíme žloutky od bílků a bílky se špetkou soli vyšleháme na sníh.

Do čokoládového krému zamícháme žloutky, prosátou mouku a jemně přimícháme sníh našlehaný z bílků. Těsto uhladíme v menší formě s pečícím papírem.

Moučník pečeme asi 25 - 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C .

Rychlý čokoládový moučník pocukrujeme, po vychladnutí nakrájíme na kostky a podáváme třeba po dobrém obědě k šálku kávy.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý čokoládový moučník

Zpět na recept