Vaření.czReceptyRychlý bramborovo-houskový knedlík

Rychlý bramborovo-houskový knedlík

Trocha změny aneb variace na houskový nebo špekový knedlík.


3.76x
15 min
2×

Ingredience

sůl
2 kspečivo
1 ksstřední brambory

Postup přípravy

Nakrájíme pečivo na kostky, můžeme použít i staré, celozrnné. Syrové brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Společně (nejlépe rukama) promícháme, pracujeme pomalu, chvíli trvá, než se brambory vsáknou do pečiva. Ze vzniklé hmoty tvarujeme menší koule. Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě cca 20 - 25 minut. Uvařené bramborovo-houskové knedlíky nakrájíme na kolečka jako obvykle. Knedlík je lehce tužší než klasický houskový, ale je to dobrá alternativa. Řekla bych, že je vhodnější k pečeným masům, případně ragú a gulášům než ke klasickým omáčkám, ale to je jen subjektivní názor.
user-icon

autor oli_b

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlý bramborovo-houskový knedlík

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena