0.5 l | rum | |
1 l | voda | |
1 kg | cukr krystal | |
2 balíčky | vanilkový cukr | |
0.5 l | černá káva | |
2.5 l | bezinky |
Bezinky povaříme v 1 litru vody asi 15 minut. Poté přecedíme přes síto, používám speciální nástavec u kuchyňského robotu. Do štávy přidáme krystalový cukr a vanilkový cukr. Vše povaříme asi10 minut. Uvařený základ likéru necháme vychladnout. Do studeného základu vmícháme silnou černou kávu, rum a důkladně promícháme. Nápoj rozdělíme do čistých sklenic a uzavřeme. Rychlý bezinkový likér uchováváme v chladu a temnu. Podáváme podle chuti.
Videorecept: Domácí bezinkový sirup jen ze čtyř surovin
Dnes vás naučíme sirup z černého bezu, jehož květy sbíráme zásadně za slunného dne, nikdy ne po dešti. Příprava tohoto oblíbeného sirupu je jen ze 4 surovin a zvládnete ho úplně hravě.
Bez černý neboli bezinky: Znáte jeho léčivé účinky?
Černý bez je snad nejuniverzálnější léčivou bezrostlinou s prastarou tradicí. Neměl by rozhodně chybět v žádné domácnosti. Staré přísloví říká: "Před heřmánkem smekni, před bezem klekni."
Autor:Any
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena