Rychlý bezinkový likér

Máme tady období bezinek - vyzkoušejte lahodný likér, který ocení především dámy.


4.326x
60 min
1×

Postup přípravy

Bezinky povaříme v 1 litru vody asi 15 minut. Poté přecedíme přes síto, používám speciální nástavec u kuchyňského robotu. Do štávy přidáme krystalový cukr a vanilkový cukr. Vše povaříme asi10 minut. Uvařený základ likéru necháme vychladnout. Do studeného základu vmícháme silnou černou kávu, rum a důkladně promícháme. Nápoj rozdělíme do čistých sklenic a uzavřeme. Rychlý bezinkový likér uchováváme v chladu a temnu. Podáváme podle chuti.


Videorecept: Domácí bezinkový sirup jen ze čtyř surovin


Dnes vás naučíme sirup z černého bezu, jehož květy sbíráme zásadně za slunného dne, nikdy ne po dešti. Příprava tohoto oblíbeného sirupu je jen ze 4 surovin a zvládnete ho úplně hravě.


Videorecept:


Bez černý neboli bezinky: Znáte jeho léčivé účinky?


Černý bez je snad nejuniverzálnější léčivou bezrostlinou s prastarou tradicí. Neměl by rozhodně chybět v žádné domácnosti. Staré přísloví říká: "Před heřmánkem smekni, před bezem klekni."


Bez

user-icon

autor Any


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý bezinkový likér

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.