Rychlé řezy

Velmi chutný a rychlý koláč pro mlsné jazýčky.


3.1219x
60 min
1×

Ingredience

3 lžíceolej
2 ksvejce
100 gmáslo
3 lžícerum
3 lžícekakao
1 lžícevoda
1 ksprášek do pečiva
100 gcukr moučka
1 hrnekcukr moučka
2 hrnkypolohrubá mouka
1 kssmetana ke šlehání
1 ksčokoláda margot

Postup přípravy

Nejdříve nastrouháme na hrubo čokoládu Margot do mísy. Poté do mísy prosijeme mouku s práškem do pečivaa přidáme cukr, šlehačku, celá vejce, olej a vodu. Vše smícháme dohromady, až vznikne řidší těsto (v případě potřeby je možné přidat vodu).



Vymažeme si plech a vysypeme jej strouhankou nebo hrubou moukou a nalijeme na něj těsto. V předehřáté troubě moučník upečeme při teplotě 170 °C.

Mezitím si pomalu připravíme polevu. Smícháme rum, kakao a 100 g moučkového cukru.



Ještě teplý moučník potřeme polevou. Poleva je dost tuhá, ale tím, že ji naneseme na teplý moučník se dá pěkně rozetřít. Vše necháme vychladnout a ztuhnout.

Jednotlivé nakrájené kousky řezů můžeme ozdobit kopečkem šlehačky.
user-icon

autor Lena


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlé řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.