Rychle měkké perníčky

Recept mé babičky na perníčky, které není potřeba hotové nechávat odležet.


4.265x
120 min
1×

Postup přípravy

Smícháme 400g mouky, všechen cukr, sodu a koření. Přidáme povolené máslo a med (pozor, musí být tekutý, rozhodně ne zcukernatělý) a nakonec celá vejce. Zpracujeme těsto a postupně zapracováváme zbývajících 250g mouky, až do požadované konzistence těsta. Není nutné zapracovat veškerou mouku, záleží, jak moc tuhé těsto chceme mít. Těsto necháme alespoň hodinu odležet v lednici (lépe přes noc).

Z těsta na perníčky vyválíme asi 0,5 mm hrubé těsto, vykrajujeme a pokládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme zprudka cca 7 minut při 200 °C.

Po vytažení potřeme měkké perníčky rozšlehaným vajíčkem.
user-icon

autor Atomy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychle měkké perníčky

Zpět na recept