Rychlé kuřecí saté

Jemné kuřecí saté se zvláštní omáčkou připravíte rychle a bez námahy.


4.111x
60 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
500 gkuřecí prsa
1 lžícesójová omáčka
1 lžícerostlinný olej
0.5 lžičkymletý zázvor

omáčka

2 stroužkyčesnek
250 mlkuřecí vývar
1 lžícesójová omáčka
1 lžičkarostlinný olej
2 lžícearašídové máslo
250 mlkokosové mléko
2 lžičkystrouhaný zázvor
2 lžičkysladká čili omáčka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kostičky, česnek prolisujeme, špízové jehly potřeme olejem. Do misky dáme olej, sójovou omáčku, česnek a zázvor a dobře promícháme. Do připravené marinády naložíme kuřecí maso a 15 minut marinujeme. Kuře osušíme, napícháme na špízové jehly potřené olejem a pečeme na středně rozehřátém grilu nebo na roštu 15 - 20 minut, až je maso propečené. Příprava omáčky: Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek a zázvor a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přilijeme vývar, kokosové mléko a sójovou omáčku, přivedeme k mírnému varu a vaříme 5 minut. Přidáme arašídové máslo a zvolna vaříme dalších 5 minut. Těsně před podáváním přimícháme čili omáčku. Omáčku servírujeme ke kuřecímu masu ve zvláštní misce. Recept vystačí na 4 porce. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlé kuřecí saté

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena