Rychlé kuřecí saté

Jemné kuřecí saté se zvláštní omáčkou připravíte rychle a bez námahy.


4.111x
60 min

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kostičky, česnek prolisujeme, špízové jehly potřeme olejem.

Do misky dáme olej, sójovou omáčku, česnek a zázvor a dobře promícháme. Do připravené marinády naložíme kuřecí maso a 15 minut marinujeme.
Kuře osušíme, napícháme na špízové jehly potřené olejem a pečeme na středně rozehřátém grilu nebo na roštu 15 - 20 minut, až je maso propečené.

Příprava omáčky: Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek a zázvor a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přilijeme vývar, kokosové mléko a sójovou omáčku, přivedeme k mírnému varu a vaříme 5 minut. Přidáme arašídové máslo a zvolna vaříme dalších 5 minut. Těsně před podáváním přimícháme čili omáčku.

Omáčku servírujeme ke kuřecímu masu ve zvláštní misce.

Recept vystačí na 4 porce.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlé kuřecí saté

Zpět na recept